torsdag, juni 26, 2008

Björn på skogsvägen

Älgar. Rådjur. Såna har jag klagat över tidigare. Jag har ilskat mig över deras framfart i trädgården.
Nu kommer till och med björnarna inpå husknuten. En björn har setts gå över skogsvägen inte många hundra meter från vårt hus.
Bikuporna står kvar på gården trots att biodlingen för tillfället har upphört. Det finns inga honungsramar kvar i dem. Man behöver ju inte direkt locka hit nalle.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hujeda mig då är det slut på promenaderna där/Agnetha

Lilla B sa...

Agnetha: Nja - jag går nog där själv men vill nog inte gå där när jag är hundvakt. Den som såg björnen sa att han bara gick över vägen i Långskogen och sen drog iväg. Det verkar ju vara en normal nalle, det.
Men i bästa lingonmarken...

Anonym sa...

Inte locka, men när vintern kommer, och det gör den ju förr eller senare, troligen förr, med is och kyla, då tror jag inte du säger nej till en björnpäls! Så en honungsmacka på förstugebron skulle nog inte vara så dumt? /Ruben

beerbelly sa...

Lite otäckt förstås. Kan hoppas att den bara var på genomresa. Håller den till i krokarna kanske du slipper älgarna iofs.
Ha bättre väder!

Åsa! sa...

Björnar är ju söta på bild, men i verkligheten... Inte hjälper det att klättra upp i ett träd ens, är det inte så? De är ju nästan värre än fula gubbar...

Lilla B sa...

ruben: Inte säger jag nej till en björnpäls men det ska fasiken inte vara en levande björn inne i den!

Lilla B sa...

beerbelly: Det vore inte så dumt. Först klipper den några älgar och sen drar den vidare.
Varg vill jag gärna se i naturen - den finns här ikring. Men björnen ser jag helst från bilen. Eller inte alls, förresten.

Lilla B sa...

åsa!: Länsstyrelsen i Dalarna skickade för en del år sedan ut broschyrer till befolkningen om hur man ska uppträda i mötet med en björn. Läste i den hos svärmor att man gärna ska prata högt, sjunga eller i övrigt göra ljud så nallen blir förvarnad om att här kommer det en litta käring. Så han inte blir uppskrämd, alltså utan hinner pysa iväg. Ser man björnen gäller det att inte springa utan retirera lugnt. Vill björnen komma ifatt har han inga svårigheter - det går inte att springa från en björn.

Anonym sa...

ryser, jag en sån stor nalle vill man inte träffa på ...

Lilla B sa...

mamma milla: Nä, för fasen! De kan gott hålla sig djupt inne i andra skogar där folk inte bor eller plockar svamp och bär.

Anonym sa...

OCH... vad blir skillnaden, menar du??? /Ruben

Lilla B sa...

ruben: Levande björn = fortfarande ägare till pälsen
Skjuten björn = ändrade ägandeförhållanden till pälsen.
Så tänkte jag, brutal som jag är.