onsdag, januari 23, 2008

Hundliv del 4

Har ringt den förmodade hundägaren tre gånger i kväll.
En gång tutade det upptaget, två gånger fick jag inget svar.

Tänkte ta mig dit och knacka på. Det är en ensamstående medelålders man med hundar utan pli och fostran. Är en smula tveksam ifall hundarna är ute på gården och tycker jag inkräktar på reviret.
Jag ringer hellre.

Är jag en fegis?
Mmm. Kanske.
Men jag ger mig i alla fall inte. Det är säkert.

27 kommentarer:

Nollan sa...

Feg, nej. Har självbevarelsedrift, ja. Klok med andra ord ;)
Hoppas du får tag i honom!

Anonym sa...

Heja Lilla B!!! Nu j--lar!!
Ser fram emot att få höra fortsättningen. Du har mitt fulla stöd!
Kram från Ronja :)

Bloggblad sa...

Jag försvarar inte hundägaren, men brukar tänka när jag ser lösa hundar där jag går, att de nog inte skulle släppa sådana som äter små tanter.

Alla som kallar in och kopplar hunden när jag närmar mig, brukar jag tacka för att de gjorde så. Jag är skiträdd. För mig finns två raser av lösspringande: under eller över sparkhöjd.

Välfostrade hundar gillar jag som bara den.

Lilla B sa...

nollan: jag tänker inte ge mig förrän jag pratat med karln.

Lilla B sa...

ronja: Misstänker att Hundliv blir en följetong! Det är trivsamt att veta att hejarklacken skränar!:)

Anonym sa...

Men du...hörru...Verkar som om det är en ok man, hm,...litar fullständigt på ditt omdömme...men var försiktig...Kanske rena lyckokastet...

HM::Kramar från Malin!

Ewa sa...

Det här är ju hur spännande som helst. Jag försökte skriva ett inlägg efter del 3, att du skulle akta dig ifall de hormonstinna hundarna hade smittat ägargubben som kanske skulle kasta sig över dig när du kom ;-) Skönt att se att du ringer istället...

Min bärbara dator visar inga bokstäver till ordverifieringen och det är för svårt att gissa, så kommentaren kommer nu i stället.

Lilla B sa...

bloggblad: De som är ute och promenerar utan hund går definitivt säkrare för löshundsangrepp än de som är ute med sin hund på kisspromenad.

Jag har varit hundrädd men lärt mig en del om hundar och haft hand om hund så rädslan är borta. Men man kan aldrig lita på okända hundar. Och inte till 100% på de kända heller.

Lilla B sa...

malin: Jag har ingen aning om hur hundägaren är. Mer än att han fullständigt struntar i att ha koll på sina djur. Och sånt gillar jag inte.

Lilla B sa...

ewa: Omtänksamt tänkt! Men jag är inte orolig för min egen säkerhet. Har pratat mig ur många knipor!
Och en liten ilsken tant är nog inget som direkt lockar... :)

Cattis sa...

Har läst ifatt mig på hundlivet...
låter som en olämplig hundägare.
tycker inte alls du är feg ~ tvärtom.

Superbra att du reagerar.
Jag ÄLSKAR djur av alla sorter och skulle förmodligen inte bli rädd för jyckarna. Men det finns ju fullt av andra djur och människor att ta hänsyn till.

De lösa hundarna kan oxå råka illa ut om de möter någon som är på vrången. Hund eller människa.

Så... himla... ansvarslöst!
Och det som kommer ur hunden ska oxå plockas upp.

Heja, heja!

Kram
Cattis

Anita sa...

Ja ring.. ga inte dit! Jag vill inte lasa att du har blivit hundbiten nu. En del hundar kan ju bli som tokiga om man stampar in pa deras revir.. var forsiktig! Men jag haller med Ewa, det har ar valdigt spannande!!!:-)

FO - 2 sa...

Har lest hele "føljetongen" din nå. Du må ringe ja. Og håpe på svar. Du kan ikke få kveldsturene dine ødelagt pga. disse løshundene. Dessuten vet man ikke reaksjonene deres ( når de blir neglisjert slik).... Og du som nærmer deg 10 000, ser jeg. ;)

Anonym sa...

Han kanske var ute och rastade hundarna när han inte svarade på telefonen?
När du får tag på honom, hussen alltså, (vanligt brävbärarburet brev kanske?) så kan du ju be att få låna en hund som sällskap på motionsrundorna. På så vis kanske denna historia kan få ett glädjande slut för både dig, hussen och hunden?
GJ

Frukostflingan sa...

Har nu läst din förljetong om hundliv och förstår dig fullt och fast, själv skulle jag också förvandlas till ilsken tant om jag utsattes för detta.
Jag tycker mycket illa om hundägare som inte tar sitt ansvar och den här verkar vara en bekväm typ som inte orkar gå ut och röra på sig tillsammans med sina hundar! Ta det försiktigt bara och lycka till i jakten på hundägaren!

Frukostflingan sa...

Jag glömde att säga tack för tipset om att ta på stegräknaren när man går ut, nu sitter min också där den ska!

maritha sa...

Fy vad läskigt med lösa jyckar=( vilken tur att du inte hade E med dig, inte kul om han skulle bli påhoppad. Kul att se att det finns fler tanter med ett j*a humör, blir inte nådigt för hundägaren när du får tag på honom=).

Lilla B sa...

cattis: Mn ska vara rädd om sina djur. Inte nog med att hundarna kan skrämma folk ,de kan ju råka illa ut också, precis som du skriver. Eller bli påkörda. Bedrövlig husse har de, det är då ett som är säkert.

Lilla B sa...

anita: det var därför jag inte riktigt vill ge mig dit och knacka på dörren. man vet ju aldrig med hundarna. Nej hu1 Hundbiten vill jag inte bli.

Lilla B sa...

ida: Nej aldrig i världen tänker jag ställa in mina vandringar för några skällande hundars skull. Ska försöka få hundägaren att ta sitt ansvar. Om det går.

Lilla B sa...

GJ: Haha - du är rolig du! Jag går helst själv på mina vandringar. Den förslöade hundägaren får rycka upp sig.

Lilla B sa...

frukostflingan: Hur många steg tar du en dag när hundpromenaden är inräknad? Jag är lite nyfiken:). Jag ilskar mig verkligen på sån bedrövlig slapphet. Har man skaffat sig hund så ska man sköta om den också.

Lena sa...

Tittar in för att läsa följetongen... återkommer. Det är spännande.

Lilla B sa...

maritha: Det var otäckt när de kom rusande och skällde för fullt. När jag röt i åt dem och de stannade kändes det helt ok.Då hade jag ju kontrollen över dem. Men det är då inte alls säkert att de stannat om jag hade haft sonens hund med. Det vill jag inte tänka på ens.
Jag kommer att jaga vidare med hundägaren, det kan du lita på!
Ilsken tant är jag nog inte precis känd för att vara. Men jag kan bli om det behövs!

Lilla B sa...

panter: Välkommen tillbaka. Idag har jag inte hunnit med någon jakt på hundägaren.

Anonym sa...

Du är mig en envis rackare du :) Ge dig inte, på´n bara!! Hoppas bara inte att min egen Zebban råkar ut för dig när han rymmer på kärleksäventyr, då vet jag vem som kommer att terrorisera mig, ha ha ha! Ha en go helg!/Linda.

Lilla B sa...

Linda: Det finns envisa små tanter lite överallt! TAG DIG I AKT!! :)