torsdag, mars 22, 2007

Utbredd glömska

Detta inlägg får ses som ett svar på alla kommentarer på mitt förra inlägg om glömska.
Käre värld! Vi är uppenbarligen många som inte får tiden att gå i fas med resten av livet.
Väldigt skönt att läsa, måste jag säga.

Lotta skrev om hemgjorda tidningspapperskrukor. Låter spännande. Skulle vilja veta hur man gör på snabbast och enklast sätt. Skulle vi kunna få se några bilder på din blogg, Lotta!?
Visa oss steg för steg hur vi ska bära oss åt.

Jag glömde inte att känna om tjälen gått ur jorden i växthuset. Nästan borta är utlåtandet. En varm dag till bara och den är puts väck!

Nu börjar det ljusa halvåret.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har full koll...=) i går o förrgår.. låste jag ute barnen. Vi har en nyckel utanför som alltid har legat där tills jag tog den... Jag glömmer jämt.. alltmöjligt.. jag tror man har hjärnstress..??!!=)

Lilla B sa...

åsa: Säkert är det en reaktion av en hjärna överlastad med intryck. Den är tvungen att ställa sig i stand-by för att ta igen sig. Sånt som händer, då man tappat bort koden till bankkortet, glömt nycklarna, lagt ner strumporna i frysen eller annt stolligt. Bara det inte händer långa och många gånger. Då får man allt ta itu med sitt leverne. Trädgårdsarbetet hjälper en stressad hjärna att ta sig en paus och starta på nytt. Det är då ett som är sant.

Anonym sa...

Hej igen,
Jag skrev en kommentar i fm men glömde nog göra allt i ordningen... Hur som helst, på startsidan på Trädgårdsblogg.se finns det en sökfunktion längst upp till höger så om du skriver "papperskrukor" hittar du bl a mitt inlägg om papperskrukor. Det är annars väldigt lätt, det enda du behöver är tidningar, en flaska eller stort ljus i "rätt" storlek och maskeringstejp och gott om tid. Vik en tidningssida (A3) på mitten så du får en långsmal remsa. Lägg flaskan/ljuset på tidningsremsan men låt tidningen sticka ut ca 3 cm vid botten och rulla ihop. (Jag rullar så jag får en nederkant "utanför" flaskbotten på ca 3 cm att vika in mot botten) Jag tar en bit maskeringstejp (lossar bra vid utplantering) och fäster botten. Dra ur krukan från flaskan och lägg en tejpbit över skarven. Har man en Papperskrukmakare (köper via postoder) fäster den botten utan tejp - Klart! Min första omplantering gjorde jag 070122 och de krukorna är ännu stabila men en månad till vet jag inte om de håller. Står de för tätt kan de bli lite "luddiga" men sära bara på dem. En annan fördel är att de håller bra och konstant fuktighet. Lycká till - varje kväll rullar jag minst 5 krukor att ha när det är dags för omplantering.

Lilla B sa...

lotta: Hjärtligt tack! Nu skall jag förvandla tidningarna till krukor!