torsdag, mars 01, 2007

Första vårdagen



Tut i luren!

Nu är första vårdagen här. Visserligen är det ingen skillnad i snömängd mot igår. Men nu jäklars är vi på rätt sida i almanackan.

Änglaorkestern på bilden drar på för fullt!

Blommorna stod förra året så nära mitt jobb att jag skulle kunnat hoppa på ett ben dit och tagit bilden. Men det hade sett besynnerligt ut...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det en skön känsla att vi skriver MARS nu. Tyckte att jag hörde koltrasten ute när jag vaknade....men är inte helt säker....

Lilla B sa...

slottsträdgårdsmästaren: Hörde också en hel fåglakör när jag gick utanför dörren i morse. Härligt!!

Mildamakter sa...

Här i Malmö har påskliljorna feta knoppar nu, och all snön är (guskelov) borta. Nu ÄR våren här, det har jag bestämt mig för ;o)

Annika sa...

Vi får 15 grader ni ngra dagar framåt här i DC. Men, vi drar ju iväg och åker skidor nu, så...
SEN får det gärna bli vår!!!

Lilla B sa...

mildamakter: blir man avundsjuk eller blir man avundsjuk..? Här ligger påskliljorna och djupsover än.

Lilla B sa...

annika: 15 grader? VARMT??
Det kallar vi nästan högsommar...

Anonym sa...

Änglatrumpeten har jag väckt.. vilket exemplar du visar...!/åsa

Lilla B sa...

åsa. I kommunen där jag jobbar finns en trädgårdsmästare som odlar upp allt han säljer i sin handelsträdgård. Dessutom pryder han hela tätorten med planteringar och urnor. Varje sommarmorgon ser man honom komma med en släpvagn med en enorm plastdunk på. Han far runt och vattnar alla sina blommor.Och rensar ogräs om något lyckats ta sig upp.
Och tänk!Planteringarna får stå i fred för vandaler och huliganer. Hans änglatrumpet går inte av för hackor. Det är väl tur det, förresten.

Anonym sa...

Vilken praktfull änglatrumpet och vilken trädgårdsmästare! Er kommun är att gratulera!

Lilla B sa...

pallas. Yrkesskicklighet faller jag pladask för.Det spelar ingen roll om det gäller att rensa strömming snabbt och utan skärskador, driva upp änglatrumpeter eller fixa en trilskande dator. Alla som kan något och gör det bra känner jag beundran inför.