lördag, juli 15, 2006

Däckad tomatplanta

De blir fasligt tunga, tomatplantorna, och uppbindningstråden måste tåla mycket. Använder en plastöverdragen ståltråd. Runt den snor man själva tomatplantan. Sen förankras tråden stadigt så högt upp man tänkt dra plantan.

En planta låg hopsäckad när jag kom in. Däckad. Uppbindningstråden hade gått av.

Nu är en ny och ännu grövre ståltråd på plats. Hoppas och tror att växten klarar sig helskinnad från äventyret.

6 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Bara en liten fråga.

Hur jäkla stor trädgård/tomt har du egentligen?

Det var jag som skrev ovanför... men såg att jag stavat som en kråka.

Lilla B sa...

mamaselamsen: tomten är på cirka 3500 kvadratmeter. Hälften är skogsmark och hälften odlad. En del är gräsmatta, några rabatter finns. Ett rätt stort friland och sen mitt växthus som är på 15 kvadrat. Det är ju rätt stort när jag tänker efter. Det känns också när jag ska pyssla om den.

Vi på Kantarellen sa...

Hujujuj.... *blir svettig*

Lilla B sa...

mamselamsen: men tänk att få totalbestämma över 3500 kvadratmeter. Vad som skall odlas och hur. Det är finemang även om svetten pärlar

Anonym sa...

Tack för tipsen!!
Skippar snacket totalt, vadå binda upp tunga tomatplantor förresten......... Mina luftas och vädras och vattnas och får godis men tunga blir dom ej, knappt en blomma ens......suck! Åker till fäboden och plockar mask och fiskar öring istället!!! Hoppas det blir bättre lön för mödan där.....Får se hur tomaterna ser ut när jag kommer hem. Ha det så gott vi ses om några veckor...:)
Lena B

Lilla B sa...

LENA! Jag fick en Megaidé!! Vi byter grejer med varann. Jag tar med mig tomater och du öring. Och så byter vi vid lunchbordet!! Jansson och de andra kan också få!! Bra va?